Over mij

Ik doe het dus helemaal fout, bloggen.

“Bepaal je doelgroep of zoek een niche,” luidt blogregel nummer één (of, in het geval van dit artikel, nummer drie). “Zorg dat je niet gewoon maar publiceert wat je leuk vindt.”

Oeps. Waarover ik schrijf op happycherry.nl? Nou ja, over mijn interesses dus. En dat zijn er nogal wat.

Verhalen

Veel van mijn artikelen hebben iets te maken met verhalen, inmiddels een terugkerend thema op mijn blog. Boeken zijn daarvan natuurlijk het duidelijkste voorbeeld: ik lees ze, recenseer ze en spreek ze in. (Benieuwd naar mijn favorieten? Die vind je hier.)

Behalve een boekennerd ben ik ook een Dungeons & Dragons-geek. Het spel is een emotionele achtbaan, een onuitputtelijke bron van creatieve inspiratie en een goed excuus om een verzameling kleurrijke dobbelstenen te beginnen. Waarom D&D het meest epische spel aller tijden is en je het absoluut een keer moet proberen? Dat lees je hier.

Soms schrijf ik over een combinatie van interesses: over dobbelen in de Oudheid, bijvoorbeeld, of hoe ik door het boek HEX het theater herontdekte.

Over geluk en gedrag

Misschien ga ik ooit nog psychologie studeren, want ik vind menselijk gedrag en alles daaromheen ongelooflijk interessant. Hoe word/ben/blijf je gelukkig? Waarom lezen we enge verhalen? Hebben zelfhulpboeken eigenlijk wel nut? Waarom werken motiverende clichés? Van persoonlijkheidstesten tot inspirerende boeken in de categorie persoonlijke ontwikkeling: je kunt het vinden op Happy Cherry.

Persoonlijk

“Wees persoonlijk,” luidt een andere blogtip in het eerder genoemde artikel. Hé! Dat doe ik dan weer wel. Ik schrijf over mijn dagelijks leven: over burgerlijkheid en lesgeven in coronatijd. Over mijn kat en avonturen op de brommer. Over volwassen zijn en niet weten hoe je een ui snijdt of de stemwijzer invult. Over hoogtepunten (toen ik eindelijk weer het ’theater’ in mocht) en dieptepunten (over het monster dat faalangst heet).

Wie ben ik?

Ik ben Kirsten, bijnaam Kers – vandaar mijn blognaam Happy Cherry. Ik ben docent, classica, amateur-musicalactrice, Dungeons & Dragons-nerd, kattenmens en lijstjesliefhebber. Wil je me beter leren kennen? Hier vind je 26 feitjes over mij. En kijk vooral rustig rond op mijn blog!