Over mij

Ik ben Kirsten, bijnaam Kers – vandaar de naam (very) Happy Cherry. Ik ben docent, classica, amateur-musicalactrice, chocoladeliefhebber, Dungeons & Dragons-nerd, kattenmens en ik houd heel erg van lijstjes. Wil je me beter leren kennen? Pak een koekje, een kopje thee en kijk eens rond op mijn blog.

Over Happy Cherry

Het begon als een half-serieus idee, geïnspireerd door het thuiszitten tijdens de coronacrisis. Wat moest ik ineens met al mijn tijd, nu ik niet meer naar school hoefde om les te geven en al mijn theaterprojecten stil lagen? Mijn weekenden waren leeg, dus had ik tijd om eindelijk de dingen te doen die op mijn ongeschreven bucketlist stonden: ik wilde (vaker en meer) boeken lezen, koekjes decoreren, (beter) gitaar leren spelen.

Misschien kon ik zelfs een blog beginnen.

Die gedachte liet me niet meer los. Ik zou schrijven over mijn favoriete boeken en mijn bak-experimenten. Over musical en muziek. Ik raakte enthousiast, maakte een account aan bij WordPress en voilà: mijn blog was geboren!

Geïnspireerd door het boek The Happiness Project van Gretchen Rubin kies ik elke maand een ander thema: bakkenboeken, bewegen en bloggen. DIY en Dungeons and Dragons. Op basis van dat thema stel ik soms een aantal doelen voor mezelf. Daarover schrijf ik.

Elke week publiceer ik in ieder geval één artikel dat te maken heeft met het thema van die maand. Daarnaast houd ik jullie op de hoogte van andere gebeurtenissen en projecten in mijn leven: hoe ik ineens een kat had, bijvoorbeeld. Of welke boeken ik de afgelopen tijd heb gelezen.

Lees je mee?

Want laten we eerlijk zijn: het leven is eigenlijk een soort tasten in het duister, de gedachten die je hebt zijn niet per se duidelijk en gevormd tot taal, helemaal niet. In een column zie je een veel concretere versie van mijzelf. Dat is ook waarom ik van schrijven houd. Die vage brij van het leven transformeer je tot iets concreets, waarvan je kunt zeggen: dit zijn de woorden die ik eraan geef.

Niña Weijers