bloggen, creatief / DIY

Augustus: DIY

Een nieuwe maand, dus een nieuw thema! Het thema voor de komende maand is Do It Yourself. Ik heb een aantal creatieve projecten op de planning staan waarmee ik in augustus aan de slag ga. Die zijn nogal gevarieerd: van een kaartje handletteren tot ‘Help, Kers is klusser!’. Dit zijn ze:

Handletteren

Mijn handschrift is verschrikkelijk. Het is zelfs zo erg dat ik mijn leerlingen er niet van kan beschuldigen dat hun proefwerken onleesbaar zijn, want mijn eigen krabbels zijn meestal niet veel beter. Dat betekent echter niet dat ik niet leuk zou vinden om mooi te kunnen schrijven. Af en toe doe ik een poging tot iets handletterigs, op mijn snailmail bijvoorbeeld. Een paar weken geleden kocht ik bij De Kler een oefenboekje. Daar ga ik deze maand mee aan de slag!

Bookstagram

Bookstagram is al jaren een ding, maar zelf loop ik een beetje achter de trend aan (niet de eerste en/of laatste keer). Ik begon pas aan Facebook toen het alweer op z’n retour was en Instagram heb ik nog steeds niet. Dat Instagram niet alleen bedoeld is om je vakantiefoto’s te posten maar ook volstaat met spectaculaire boekenfoto’s ontdekte ik dan ook pas toen ik in het blogwereldje terecht kwam. Een paar maanden geleden dus.

Ik word blij van boeken, maar bijna net zo blij word ik van prachtige foto’s van boeken. Boekenkasten gesorteerd op kleur, de mooiste kaften en feeds vol plaatjes die thematisch perfect op elkaar afgestemd zijn: ik houd ervan.

Nog leuker zou het zijn om zelf even mooie foto’s te maken van mijn boeken. Het liefst zou ik mijn blog meteen uitbreiden met een bookstagram, maar laat ik het een keer rustig aan doen. Tijd om me in te lezen: how to bookstagram.

Chocoladedobbelstenen

Het thema Dungeons and Dragons kan ik nog niet helemaal achter me laten, geloof ik. Vorige maand ben ik lid geworden van de Facebookgroep Dungeons and Dragons Nederland, een groep waarin een gezellige community al hun D&D-gerelateerde zaken deelt. Beginnende spelers vertellen over hun ervaringen, ervaren spelers geven advies, DM’s wisselen tips uit en mensen die nog niet eerder hebben gespeeld vinden er een groep. Er zijn creatievelingen die miniaturen verven, dungeons bouwen of hun eigen dobbelstenen gieten. Wacht. Hun eigen dobbelstenen gieten? Awesome! Dat wil ik ook. (Een terugkerend fenomeen bij mij, geloof ik.)

Ik heb inmiddels een aantal video’s bekeken over het maken van je eigen mallen en de do’s and don’ts van DIY-dice. Mijn siliconenrubber voor de mallen staat al klaar. Ik ga nog niet aan de slag met giethars, maar wil eerst experimenteren met één van mijn favoriete dingen op deze aarde: chocolade. Dobbelstenen en chocola is misschien zelfs nog een betere combinatie dan theater en fantasy.

Vocal booth

Last but not least: het grootste project van deze vakantie. Afgelopen december zijn mijn vriend en ik verhuisd. We wilden per se vanaf de eerste nacht in ons nieuwe huis slapen, dus hebben we rond de feestdagen in een bouwval geleefd. We willen hier en daar nog wat opknapwerk doen, maar inmiddels is alles in ieder geval leefbaar. Correctie: alles behalve de werkkamer. Toen we op een moment tijdens de verhuizing van vermoeidheid in elkaar dreigden te storten, besloten we dat we ‘later wel een keer’ zouden opruimen. We dumpten onze zooi in de werkkamer, doopte die om tot rommelhok en (surprise!) maanden later doet hij zijn naam nog steeds eer aan. Sterker nog, het is eerder erger geworden dan beter.

Tijd om daar wat aan te doen. We gaan opruimen, verven, lampen vervangen, rolgordijnen ophangen en… een vocal booth bouwen!

In mijn eerste artikel over het inspreken van luisterboeken schreef ik het volgende over mijn thuisstudio: “Met die thuisstudio zou het wel goed komen: mijn vriend speelt piano en ongeveer alle soorten gitaar, componeert en arrangeert af en toe muziekstukken voor kleine theaterproducties en heeft ook wel wat werk gedaan als geluidstechnicus. Mixer en microfoon: check. De juiste programma’s om audio op te nemen en de nodige kennis om daar ook daadwerkelijk iets mee te kunnen: check. Dan nog een stille kamer, en meer heb je eigenlijk niet nodig.”

Nu blijkt dat de uitspraak ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ ook voor die stille kamer geldt. De buurman draait regelmatig carnavalskrakers op standje geluidsoverlast en mijn vriend en ik zijn niet de enigen die hebben bedacht dat deze zomer hét moment is om te klussen. Nu het mooi weer is komen er bovendien steeds vaker motorrijders voorbij in de straat. Ik heb niks tegen klussers, motorrijders of mijn buurman, maar het is wel frustrerend dat ik voor het inspreken van mijn audioboek van hun planning afhankelijk ben.

De oplossing: een vocal booth! Een hokje in de werkkamer met een goede isolatie van de geluiden van buiten én een goede akoestiek binnen. Dat is een behoorlijke uitdaging, maar het wordt ontzettend tof.

Welke creatieve, klus- of DIY-projecten staan op jouw planning deze zomer?

Getagd , , , , , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

2 gedachten over “Augustus: DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *