bloggen, boeken

Juni: boeken

Ik was aan het spitten door mijn digitale archief en probeerde wijs te worden uit de chaos van mappenstructuren en onduidelijke bestandsnamen. Ik weet niet meer waarnaar ik op zoek was, maar ik vond het niet. Wel vond ik iets anders: een schatkamer aan oude schrijfsels. Ik wil niet verhuizen is het eerste verhaal dat ik op de computer schreef, denk ik. Het komt uit februari 2004, zeggen de bestandsdata. Ik was acht en had duidelijk nog nooit van het begrip interpunctie gehoord. Een jaar later pende ik zestien A4’tjes vol over Tess, een veertienjarig meisje dat tijdens een vakantiedag aan zee ontdekt dat ze een zeemeermin wordt in het water. Het lijkt verdacht veel op de plot van Min of meer een zeemeermin, een van mijn favoriete boeken destijds. In diezelfde periode schreef ik een boekwerk getiteld Gevangen in de middeleeuwen. Ik kan het niet meer terugvinden, maar ik weet nog dat de hoofdpersonen terugreisden in de tijd door een magische kast in de kelder. Het is maar goed dat ik nog niet op de hoogte was van het verschijnsel plagiaat.

Verhalen maakten toen al een groot deel uit van mijn leven. Boeken waren mijn comfortzone. Inmiddels ben ik ouder en wijzer en me bewust van het verschijnsel plagiaat (niet in de laatste plaats omdat de colleges academisch schrijven me bang hebben gemaakt om per ongeluk te frauderen), maar mijn liefde voor boeken blijft onveranderd. Boeken zijn nog steeds mijn comfortzone. Geef me een boek – romans, fantasy, thrillers, Young Adult of chicklit, anything – en warme chocolademelk of een ijsje, afhankelijk van het weer, en ik ben een tevreden mens.

Niet alleen lees ik veel (een overzicht van de boeken die ik in 2020 heb gelezen vind je hier), ook recenseer ik sinds een half jaar boeken voor Chicklit.nl. Afgelopen maand heb ik gewerkt aan een ander boekgerelateerd project, dat voor mij helemaal nieuw was: ik heb voor het eerst een luisterboek ingesproken! Deze maand deel ik mijn favorieten en vertel ik over mijn eerste ervaring met stemacteren.

Aanraders
Als iemand vraagt wat mijn favoriete boek is, krijg ik spontaan last van keuzestress. Hoe bedoel je, één favoriet? Ik heb veel favorieten in veel verschillende genres. Deze maand deel ik die met jullie. Wat zijn jouw aanraders?

De stem van een boek
In groep vijf of zes won ik de voorleeswedstrijd op de basisschool. Wat was ik trots! Ik zou nu natuurlijk kunnen zeggen dat die gebeurtenis onvermijdelijk naar mijn eerste audioboek heeft geleid en dat ‘het zo had moeten zijn’, maar daar geloof ik niet zo in. Ik vertel hoe dit project op mijn pad kwam, wat ik precies heb gedaan en hoe ik het heb ervaren om de stem van een boek te zijn.

Recenseren
Sinds vorig jaar recenseer ik boeken voor Chicklit.nl. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, krijg ik veel verschillende soorten boeken toegestuurd. Wil je weten wat ik doe als recensent? Lijkt het je zelf leuk om boeken te recenseren? Stay tuned.

Deze maand blijf ik lekker in mijn comfortzone: ik neem jullie mee in de wereld van een boekennerd.

Getagd , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *