boeken, recensie

Blogtour: Tegen elke prijs (Gaming the system #1) – Brenna Aubrey

Mijn eerste blogtour! Voor Dutch Venture Publishing las ik Tegen elke prijs van Brenna Aubrey. Mijn eindoordeel: 4/5 sterren.

Het maagdenmanifest

Tegen elke prijs van Brenna Aubrey begint met het maagdenmanifest op de blog van geek girl Mia Strong. Geen rustige introductie of langzaam kennismaken: we lezen direct dat Mia het heft in eigen hangen neemt en besluit te profiteren van haar maagdelijkheid door die te verkopen aan de hoogste bieder.

Het eerste hoofdstuk roept vooral een hoop vragen op: waarom doet Mia dit, ondanks haar duidelijke twijfels? Welke situatie drijft haar zodanig tot wanhoop dat ze deze drastische keuze maakt? In de dialoog tussen Mia en haar beste vriend Heath aan het begin van het eerste hoofdstuk wordt net genoeg informatie gegeven om de spanning op te voeren. Heath keurt Mia’s actie af, maar helpt haar wel. Wie is hij en wat is hun relatie? Langzaam word je in Mia’s interessante leven geïntroduceerd.

Als snel wordt het duidelijk dat het Mia niet zozeer gaat om idealen, maar vooral om geld. Met haar blog en haar parttime baan als verpleegster kan ze de zorgkosten voor haar moeder en haar collegegeld niet opbrengen.

Mia is vastbesloten om er een zakelijke deal van te maken: er is geen plaats voor liefde in dit spel. Ze is echter niet meer zo zeker van haar plan wanneer ze Adam Drake ontmoet, de sexy directeur van zijn eigen game-imperium. Hij heeft iedereen overboden en Mia ‘gewonnen’. Maar wil Adam ook haar hart voor zich winnen, of speelt hij een spelletje met haar?

Sexy en geeky

De ontmoeting tussen Mia en Adam belooft veel goeds: het is dan misschien geen liefde op het eerste gezicht, maar de lust is er zeker wel. Direct is er sprake van een wederzijdse aantrekkingskracht. Die spat van het papier. Desondanks is Mia niet meteen gecharmeerd van Adam, want in eerste instantie lijkt hij een eersteklas eikel (natuurlijk wel één van het belachelijk knappe soort).

Hij is dan misschien wat arrogant, maar hij is wel bereid om zijn best te doen voor zijn ‘prijs’. Hij laat Mia naar Amsterdam vliegen, waar hij een luxe suite heeft geboekt en een kast vol prachtige avondjurken heeft geregeld. Dit was één van mijn favoriete gedeeltes van het boek: Mia en Adam leren elkaar langzaam beter kennen en ontdekken dat ze het eigenlijk best goed kunnen vinden met elkaar. Ze delen hun nerdy interesses en gaan samen uit. Mia leidt plotseling het leven van een prinses. Als je even wegdenkt dat de situatie is ontstaan door een maagdenveiling is het net een hedendaags sprookje. De grote vraag: is Adam inderdaad Mia’s prins op het witte paard?

Ondertussen bouwt de spanning op naar dat ene moment. Voor het zover is zijn de nodige zwoele scenes al voorbij gekomen. Die zijn niet heel verrassend, maar wel leuk om te lezen. Het boek bevat geen Fifty Shades of Grey-achtige taferelen: ondanks het contract tussen Mia en Adam en het kat-en-muisspel is er wel degelijk sprake van liefde en niet alleen van lust. Een pluspunt, wat mij betreft!

Over pluspunten gesproken: er komt Dungeons and Dragons in voor!

Gemiste kansen

Sexy en geeky, dus, maar Tegen elke prijs laat ook wat kansen liggen. Eén van mijn vragen aan het begin van het boek was of Mia’s vriendinnen haar deal met Adam zouden ontdekken en wat voor effect zou hebben. Dat gebeurde helaas niet. Jammer, want dat had een hele interessante spanningsboog kunnen toevoegen aan het verhaal én meer diepgang aan bepaalde personages.

Brenna Aubrey had wat mij betreft meer aandacht mogen besteden aan de bijrollen in het verhaal. Alex en Jenna zijn de beste vriendinnen van Mia, maar komen eigenlijk nauwelijks voor in het verhaal. Hetzelfde geldt voor Persephone, een van Mia’s online vrienden. Het blijven daardoor flat characters.

Ook Mia en Adam zelf vind ik geen hele sterke personages. Mia kampt nog dagelijks met de nasleep van een traumatische ervaring, die niet is te rijmen met haar keuze om haar maagdelijkheid te verkopen. En na de eerste ontmoeting is er weinig meer te bekennen van de arrogante eikel die Adam eerst leek te zijn (al is hij zo nu en dan wat afstandelijk). Zelfs door zijn mysterieuze verleden valt die omslag niet te verklaren.

Een sprookje met een twist

Tegen elke prijs van Brenna Aubrey is sexy en geeky en – ondanks het feit dat Mia heeft besloten dat er geen plaats is voor liefde in haar verhaal – een romantisch sprookje met een happily ever after. Een aanrader voor New Adult fans!

Deel twee: Bij elke wending verschijnt in november.

Benieuwd naar de andere recensies van de blogtour? Neem vooral een kijkje!

Getagd , , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

1 gedachte over “Blogtour: Tegen elke prijs (Gaming the system #1) – Brenna Aubrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *