boeken, unboxing

Unboxing: AnderWereld mystery boekenbox (Young Adult/fantasy)

Ik kondigde het al aan in mijn blogpost over mijn allereerste unboxing (een box van Too Good To Go): ik heb de Mystery Boekenbox van AnderWereld besteld!

Sinds ik dit artikel van Hebban heb gelezen over Book subscription boxes wil ik een boekenbox bestellen. Het idee? Je ontvangt een verrassingspakket met in ieder geval één tof boek én een aantal boekgerelateerde goodies. Het aantal goodies verschilt per aanbieder. Vaak zijn het items die passen bij het thema van het boek en meestal zijn ze handgemaakt. Boekenleggers, onderzetters, theeglazen, kaarsen, sleutelhangers, armbandjes: zolang het bij het thema past, kan alles.

Bekende buitenlandse aanbieders zijn OwlCrate en Fairyloot. Bij OwlCrate staat elke maand een thema centraal, zoals ‘All the world’s a stage’ of ‘Full moon magic’. In de box vind je (naast een boek) goodies die te maken hebben met dat thema. Bij ‘All the world’s a stage’ zijn de producten bijvoorbeeld geïnspireerd door Shakespeare, The greatest showman en Cirque du freak. Zo’n tof concept! (Zie hier een paar voorbeelden van eerdere boxen.) Het immens populaire Fairyloot werkt hetzelfde: een Young Adult (YA-) of fantasyboek en goodies die bij het thema passen (zoals ‘Beast and beauty’ of ‘Magical folk’. Zie hier de prachtige foto’s van eerdere boxen). Een boekenbox van OwlCrate of Fairyloot staat zeker nog op mijn verlanglijstje.

Alvast een tipje van de sluier…

Een bekende Nederlandse aanbieder van boekenboxen is BOOX. Zij bieden abonnementen aan, maar je kunt ook individuele boxen bestellen. Per box krijg je één boek, een boekenlegger en een goodie – of het dubbele, maar daar betaal je dan natuurlijk ook het dubbele voor. Ik besloot zelf om voor een boekenbox van AnderWereld te gaan, want daar krijg je meer goodies bij een boek. Elke maand staan er twee nieuwe mystery boxen online die allebei in het teken staan van hun eigen genre. Ook heel leuk: je kunt tweedehands boekenboxen bestellen, die de eigenaren geheel naar jouw smaak samenstellen op basis van een korte vragenlijst. Dat wil ik!

In augustus waren er twee opties, beide YA/fantasy. Zoals elke maand stond ook nu een aantal hints over het boek op de website, zodat je de box kan kiezen die het beste bij je past. ‘Drie vreemden verbonden om de duisternis tegen te gaan…’ luidde één van de hints bij de ene box. Van de inhoud van de andere box had ik al meteen een vermoeden. ‘Een YA-fantasy over onsterfelijke liefde vanuit een nieuw perspectief’, was de omschrijving. Als dat niet Midnight Sun zou zijn…

En ik had gelijk! (Gelukkig maar, anders had ik dus mijn nieuwe sandalen moeten opeten en dat zou echt heel erg zonde zijn, want ze hebben hakken waarop ik kan lopen (een wonder!) en shiny bandjes.)

Het ontdozen begon al goed met een vrolijke waarschuwing (‘Kijk uit! Leuke post!’) op de doos en een persoonlijk briefje van Nine en Sebastiaan, de eigenaren van AnderWereld (‘Hoi Kirsten, bedankt voor je bestelling! Ik hoop dat je de box leuk vindt :). Heel veel leesplezier. Nine en Sebastiaan.’).

Uiteraard zat Midnight Sun (een hardcover) in de doos, met daarbij de volgende goodies:

  • een handgemaakte booksleeve (een insteekhoes die je boek beschermt als je het meeneemt) van Warnar.books, helemaal in de stijl van het boek (zwart met zilverdraad en een rode binnenkant);
  • een handgemaakte boekenlegger met een Twilight-quote;
  • een handgemaakte geurkaars van Igniting Imagination, die ruikt naar granaatappel en rode vruchten (passend bij de granaatappel op de kaft van het boek);
  • Midnight Tea, kruidenthee (moringa) met onder andere papaya, citroengras, aardbei en natuurlijk granaatappel.

Een mooi pakket, dus. De box is duidelijk met zorg samengesteld, want de producten matchen allemaal perfect bij het boek. De producten zijn de prijs zeker waard. Een aanrader!

En wat was het uitpakken leuk! De nostalgie die bij Twilight hoort bracht me weer terug naar mijn tienerjaren en door de uitpakervaring voelde ik me net zo’n blij ei als mijn vijfjarige zelf op mijn verjaardag.

Tijd om Midnight Sun open te slaan. Er is genoeg regen voorspeld, dus ik heb een goed excuus om de komende dagen door te brengen op de bank. Mét een kopje Midnight Tea en een brandende Midnightkaars voor de sfeer. (En ik beloof plechtig dat ik deze boekenlegger echt gebruik en niet een bonnetje van de Jumbo als leeswijzer tussen de pagina’s prop.)

Getagd , , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

6 gedachten over “Unboxing: AnderWereld mystery boekenbox (Young Adult/fantasy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *