boeken, recensie

Wrap Up & TBR juli 2020

Toen ik ergens in maart bedacht dat het leuk zou zijn om aan de Hebban Reading Challenge 2020 mee te doen (beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen), legde ik de lat niet te hoog voor mezelf. Ik las immers veel minder dan ik vroeger deed en lang niet zoveel als ik zou willen. Laten we maar beginnen met 50 boeken, dacht ik daarom. (Haha.)

Ik begon een lijstje met de boeken die ik tot dan toe in 2020 had gelezen. Langzaam maar zeker groeide dat uit tot een lijst, die langer en langer werd. Inmiddels staat de teller op 49 boeken: nog één en ik heb mijn doel al gehaald! Ik had dus best wat hoger kunnen inzetten. Geeft niet. Kan nog steeds.

Zoals velen van mijn landgeneuten breng ook ik de zomer door in Balkonia. Inmiddels heb ik al aardig wat uurtjes vertoefd op de palletkussens op mijn balkon (zonder palletbank, want daar is het te krap voor) met een groot glas water (ik ben een vloeistofgekoeld blok, zegt mijn vriend altijd: zodra het warmer is dan vijfentwintig graden zuip ik me een watervergiftiging omdat ik dan in ieder geval de illusie heb dat ik de hitte beter kan verdragen) en een stapel boeken. Afgelopen maand heb ik er maar liefst dertien gelezen! (Alles op deze lijst vanaf Supernerd tot en met Oost west, thuis best.) Dit zijn mijn conclusies:

Favoriet: Cinder & Ella

Ach, wat houd ik toch van sprookjes. Vroeger was The little mermaid met afstand mijn lievelingssprookje, daarna nam Beauty and the beast die plaats in en sinds de live-action remake van Cinderella uit 2015 (ik wil die jurk) heeft ook Assepoester een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Ik was dus mega-enthousiast toen ik zag dat Cinder & Ella van Kelly Oram zou uitkomen. Het boek heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt: het is een heerlijk romantisch zwijmelverhaal. Voorspelbaar? Jazeker. Maar dat geeft helemaal niks. Ik ben fan van Ellamara, haar blog en haar geeky fandom. En net als Ellamara ben ik een beetje verliefd geworden op Cinder, de Hollywoodhunk die stiekem net zo nerdy is als zij.

Van links naar rechts: mijn favoriet van deze maand, de mooie kaften en de tegenvaller.

Herontdekking: Lisette Jonkman

Afgelopen maand heb ik ook Lisette Jonkman helemaal herontdekt. Lang geleden ben ik begonnen aan haar Verkikkerd-serie, die ik destijds niet heb uitgelezen omdat het laatste deel nog moest verschijnen. Toen ik dat een paar weken terug in de bibliotheek zag liggen, moest ‘ie natuurlijk mee.

Ik was bijna vergeten hoeveel ik houd van haar boeken! Sophie Kinsella is wat mij betreft de onbetwiste queen van de Britse chicklit, maar Lisette Jonkman verdient de titel van Nederlandse chicklitkoningin. Na Verknocht (deel 3) las ik Verkikkerd (deel 1) en Verslingerd (deel 2) opnieuw en ik was (weer) verkocht (see what I did there?).

Na Verkikkerd heb ik meteen het eerste deel van Onbreekbaar gehaald bij de bieb: Buren with benefits. Ik kan niet wachten om deze serie te lezen! Goed nieuws: het derde en laatste deel, Op gevoel, verschijnt op 6 augustus.

Tegenvaller: Even tussen ons

Voor Chicklit.nl las ik Even tussen ons van Jane Fallon. Het concept: hoofdpersoon Holly krijgt promotie op haar werk, maar een jaloerse collega neemt dat haar niet in dank af en probeert de boel te saboteren. Op basis van de flaptekst verwachtte ik een soort kruising tussen The devil wears Prada (collega’s from hell) en Mijn (niet zo) perfecte leven van Sophie Kinsella. Humor gegarandeerd! Helaas viel dat tegen. Het verhaal wordt af en toe heel ‘vertellerig’, is voorspelbaar en niet heel origineel. Jammer.

Mooiste kaft

Een gedeelde eerste prijs! De cover van De beer en de nachtegaal van Katherine Arden is prachtig: heel kleurrijk en vol met verwijzingen naar het verhaal. De kaft van Door jouw ogen van Peter Høeg is mysterieus en magisch. Oh, en het heeft glitters.

Deze boeken staan in ieder geval op mijn TBR!

TBR augustus

Op mijn to be read voor deze maand heb ik een behoorlijk aantal boeken staan:

  • Ik wil alle delen van Twilight herlezen ter voorbereiding op Midnight Sun, dat al over een paar dagen verschijnt. Dat wordt pure nostalgie! (Ik heb trouwens Life and death nog niet gelezen. Hm, misschien moet die er ook bij.)
  • Onbreekbaar van Lisette Jonkman: deel 1 (Buren with benefits), 2 (Onbegrensde liefde) en 3 (Op gevoel). Ik kijk zo uit naar deze serie!
  • Embrace your weird van Felicia Day. Dit boek stond al eeuwen op mijn verlanglijstje en pas kreeg ik het van een vriendin. Ik ben fan van Felicia Day sinds ze de rol van Penny speelde in Dr. Horrible’s Sing-Along Blog. Plus: ze speelt Dungeons and Dragons!
  • Fangirl, Rainbow Rowell, om een beetje in de Cinder & Ella-vibes te blijven.
  • Doodgewoon en Jagerskind van Carla Scheepstra, omdat ik die boeken ga inspreken als luisterboek. Ik ben heel benieuwd!

Welke boek heb jij gelezen in juli?

Getagd , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

5 gedachten over “Wrap Up & TBR juli 2020

  1. Als je van familie Roman’s, zoals bv Downton Abbey, houdt, zijn de 5 boeken van Elisabeth Jane Howard over de familie Castelet in de periode van voor de tweede wereldoorlog tot een 15 jaar Erna, een aanrader. Het zijn Dekker boeken, elk ruim 500 bladzijden, maar ik las ze bijna in een adem uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *