persoonlijk, theater

Kers covert: My Eyes #blijfvertellen

Het stond al hele tijd op mijn bucketlist en begin dit jaar zette ik het op mijn lijst met doelen en goede voornemens voor 2022: een cover opnemen samen met mijn vriend. Toen Storytellers (de producent van o.a. Oberon) een oproep plaatste met de vraag om een korte video in te sturen in het kader van #blijfvertellen tijdens de lockdown, was dat het duwtje in de rug dat ik nodig had. Zelf zomaar een cover het wereldwijde web op slingeren? Spannend! Iemand anders (namelijk Storytellers) onze cover laten verspreiden? Gek genoeg vond ik dat idee een stuk beter. Misschien komt dat omdat ik het gevoel heb dat ik een excuus moet hebben om een video van mezelf online te zetten, of omdat er nu in ieder geval iemand anders naar heeft gekeken die het blijkbaar goed genoeg vond om aan de wereld te laten zien. Hoe dan ook: dit leek me een ideaal plan. Ik stelde het voor aan Mees, die meteen enthousiast was. Het idee was daar! Nu de uitvoering nog, met als belangrijkste vraag: wat gaan we zingen?

Dr. Horrible’s Sing-Along Blog

In mijn Tijdverdrijvertijd (toen ik op tijdverdrijver.nl fanfiction schreef over Harry Potter) leerde ik ook Dr. Horrible’s Sing-Along Blog kennen. De muzikale miniserie gaat over Billy, die gelooft dat hij van zijn verdorven en corrupte wereld een betere plek kan maken door die wereld te domineren als zijn alter ego Dr. Horrible. Zijn doel? Lid worden van de Evil League of Evil. Zijn andere, misschien wel minstens even belangrijke doel? Het hart veroveren van Penny, die ook haar best doet om de wereld te verbeteren als vrijwilligster bij een daklozenorganisatie. Het grootste probleem? De oppervlakkige superheld Captain Hammer, Dr. Horrible’s aartsvijand, saboteert zijn plannen keer op keer en weet ook nog eens Penny voor zich te winnen.

Dr. Horrible’s Sing-Along Blog op YouTube. Aanrader. En hij duurt maar 42 minuten! Kijken, dus.

Ik vind Dr. Horrible’s Sing-Along Blog geweldig. De liedjes zijn catchy. Ik ben fan van Neil Patrick Harris en Felicia Day (ik schreef al eerder over haar boek Embrace your weird, ook een aanrader). Ik houd van de humor. Bovendien vind ik het toffe aan het project dat de makers met weinig budget (maar duidelijk met een hoop enthousiasme) een professioneel product hebben neergezet. De storytelling is goed, het tempo klopt en hoewel de hele serie vol zit met absurditeiten, raakt het einde je right in the meow meow.

My Eyes is een duet tussen Billy en Penny. Het contrast tussen die twee kan niet groter zijn: Billy ziet hoe de mensheid ten onder gaat, terwijl Penny haar hoop uitspreekt voor de toekomst. Jaren geleden hadden Mees en ik al eens samen een opname van dit nummer gemaakt. Al vrij snel waren we het erover eens: dit was de perfecte kandidaat voor onze cover.

Vocals en filmpjes

Mees ging aan de slag met het arrangement, want hij wilde de backing track zelf maken. Zodra die af was, doken we de vocal booth in (je weet wel, die thuisstudio die we met bloed, zweet en tranen hebben gebouwd) om de zangpartijen op te nemen. De laatste stap was de video. Ik ben erachter gekomen dat ik inmiddels gewend ben om opnames van mezelf terug te luisteren, maar ik moet zeggen dat het even wennen is om daarbij ook mijn hoofd vol in beeld te zien. Blijkbaar zing ik met mijn wenkbrauwen (sorry, zangjuf!) en door de belichting komt mijn quasimodoneus extra goed uit. Ach ja.

Desondanks ben ik blij met het resultaat. Om met de nieuwe Disneyfilm Encanto te spreken (ik heb hem nog niet gezien, maar ik krijg sommige liedjes nu al niet meer uit mijn hoofd):

“It’s not symmetrical or perfect
But it’s beautiful and it’s mine”

Met trots presenteer ik jullie: onze cover van My Eyes!

Onze cover!
Getagd , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

2 gedachten over “Kers covert: My Eyes #blijfvertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *