persoonlijk

Kers’ dagboek: mijn verjaardagsmaand

En dan is het ineens mei. Anderhalve week geleden heb ik voor het laatst op mijn blog geschreven. Anderhalve week! De tijd vliegt. Ik heb honderd ideeën om over te schrijven, maar geen tijd gehad om ze uit te werken tot een mooi artikel. Wat ik dan wel heb gedaan? Dat lees je hieronder in mijn dagboek. Ik heb…

… mijn verjaardag gevierd

Mijn tweede coronaverjaardag vierde ik op mijn blog met zesentwintig feitjes over mij en een winactie. Ook niet-digitaal was het een feestje. Geen groot feest natuurlijk, maar gespreide visite. Dat heeft een hoop voordelen ten opzichte van een standaard Hollandse kringverjaardag, vind ik. Meer persoonlijke aandacht voor je gasten. Een excuus om drie taarten te bakken in plaats van één. Toch hoop ik dat ik volgend jaar eindelijk mijn high tea kan geven. Fingers crossed.

… cadeautjes gekregen

Van mijn vriend kreeg ik een trui van Mash (het merk van mijn brommer). Sinds ik hem in de catalogus heb gezien, wil ik hem hebben. Toch zou ik hem nooit zelf gekocht hebben, want het is een Mash-trui, dus per definitie te duur. En nu heb ik hem! Hij is zacht, warm en roze. Ik heb ook een yogamat gekregen (nu nog die yogales plannen), een op maat gemaakte plantenbak voor op het balkon (nu de planten nog), het D&D-kookboek Heroes’ Feast (als ik een paar recepten heb geprobeerd volgt er een review!) en een stapel boeken. Jarig zijn is stiekem nog steeds heel leuk.

… een sessie EFT gevolgd

EFT staat voor Emotional Freedom Technique en is een methode om angst, stress en nervositeit los te laten. Dat doe je door te tikken op bepaalde punten op je lichaam. Ondertussen spreek je affirmaties uit. Marieke Frankema, het creatieve brein achter Morning Magic (en heel veel anders), gaf tien sessies EFT-coaching weg. Ik was nieuwsgierig en schreef me in. Binnenkort volgt mijn verslag!

… een koffiefontein gemaakt

Nadat ons koffiezetapparaat het had begeven, besloten mijn vriend en ik een cafetière te kopen. Goed genoeg voor mijn vriend en mij, want we drinken respectievelijk weinig en geen koffie. Zo’n cafetière werkt prima, behalve afgelopen dinsdag. De koffie die ik had gekocht bleek te fijn voor het filter, waardoor het verstopte. Ik was koppig en zette meer kracht. Het gevolg: een fontein van kokend water en koffieprut. Tien minuten koelen onder de stromende kraan, een halve tube Nestosyl en een paar dagen verder is de wond nog steeds rood, maar niet meer zo pijnlijk. Niet mijn slimste actie ooit, moet ik zeggen.

… de oudste mindflayer verslagen

‘Het zou echt zó naar zijn om nu dood te gaan. Ik bedoel, het is natuurlijk nooit een goed moment om dood te gaan. Maar dit is echt het slechtste moment.’

Niet mijn eigen leven stond op het spel, maar het leven van mijn D&D-character. Op Koningsdag speelden mijn party en ik sessie drieënnegentig en vierennegentig van onze campaign. Aan het einde van de dag stonden we tegenover de eindbaas van level negentien: een oeroude en verdomd vervelende mindflayer, die we al een paar keer tevergeefs hadden bevochten. Nu was het erop of eronder, de dood of de gladiolen.

We hebben gewonnen! We leven nog (of weer). Volgend weekend spelen we sessie honderd, de laatste sessie van level twintig en de laatste sessie van een tweeënhalf jaar durende campaign. Voor die gelegenheid rijden we naar Brabant en sluiten we ons op in een bungalow op een vakantiepark. Lockdowntechnisch komt dit perfect uit: het wordt een epische afsluiting van een epische campaign.

… gebakken

Bij verjaardag hoort gebak! Mijn oven heeft overuren gedraaid: ik maakte caramel shortcake, een aardbeienslof, appeltaart, chocoladefudge en bastognetruffels. Ik heb zoveel suiker gegeten dat ik de dagen erna – voor het eerst in mijn leven – geen chocola meer kon zien (zelfs niet de twee repen Tony’s die ik had gekregen). Geen zorgen, na twee dagen voelde ik me weer normaal. Inmiddels ben ik volledig hersteld en zijn beide chocoladerepen uit het keukenkastje verdwenen.

… me aangemeld voor een masterclass van Thomas Olde Heuvelt

Toen Thomas Olde Heuvelt aankondigde dat hij een masterclass ging geven, wist ik meteen dat ik me wilde aanmelden. Niet alleen omdat het nummer 35 is op mijn Day Zero (volg een schrijfcursus), maar ook omdat het Thomas Olde Heuvelt is. Als ik een fangirl zou zijn, zou ik zeker een fangirl zijn van Thomas Olde Heuvelt. Ik ben misschien bevooroordeeld door mijn (musical)ervaring met HEX, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Ik ben groot fan van zijn boeken: van zijn personages tot de manier waarop hij het bovennatuurlijke verwerkt in zijn boeken en de vlotte pen waarmee hij als een meester een bepaalde sfeer weet te schetsen.

Over vier weken is het zover en ik kijk er nu al naar uit. Nog een leuke bonus: hij raadt aan om voor de masterclass zijn nieuwste boek te lezen. Ik had dus meteen een goed excuus om Orakel aan te schaffen. Inmiddels heb ik gekocht, gelezen en gehypet. Binnenkort volgt mijn recensie!

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt! Zou je vaker een weekoverzicht willen lezen? Of lees je liever andere artikelen?

Getagd , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

2 gedachten over “Kers’ dagboek: mijn verjaardagsmaand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *