theater

Oberon keert terug! (editie 2021)

“Als de zon achter de heuvels verdwijnt, laten wij ons weer zien… Kom onze wereld bewonderen in een heel nieuw verhaal tijdens OBERON. Op 19, 20 en 21 augustus a.s. in het Buytenpark Theater Zoetermeer.”

Oberon keert terug! Vorig jaar deed ik mee aan deze magische theaterwandeling. Wat was het een feestje! Niet alleen was het heerlijk om weer de planken (nou ja, het grasveld) op te mogen, de voorstelling zelf was ook nog eens een doorslaand succes. Oberon won zelfs de Zoetermeerse Kunst- & Cultuurprijs 2020!

Als elfengids Dauwdrop leidde ik de bezoekers rond door het Elfenrijk van koning Oberon en koningin Titania. Ook dit jaar kun je mij als Dauwdrop treffen in het Buytenpark tijdens een van de acts. Waarom het fantastisch wordt? Ik som het even voor je op.

1. Theater + openlucht = episch

Theater is fantastisch. Het Buytenpark is fantastisch. Een combinatie van die twee? Dat is episch. De eerste voorstelling die ik in het Buytenpark speelde was HEX: Het Verdwenen Dorp. Zo’n geweldige ervaring! Misschien ben ik daarin bevooroordeeld omdat die show mijn terugkeer naar het theater betekende, maar ik weet zeker dat het spelen in de openlucht er ook iets mee te maken heeft. Het Buytenpark is een van de mooiste delen van Zoetermeer. Het zomerkampgevoel tijdens de shows is heerlijk. De onvoorspelbaarheid van het weer maakt elke voorstelling anders. Van regenbui tot hittegolf: alles komt voorbij. Vorig jaar eindige Oberon voortijdig, maar extra spectaculair: tijdens de laatste rondleiding barstte een storm los. Ook de elfenwereld staat bloot aan alle elementen…

2. Verkleedfeest 2.0

Ik schreef het al eerder: de transformatie tot een ander vind ik één van de leukste onderdelen van theater. Ook buiten het theater houd ik van een verkleedfeestje. Sinds de Fairy Nights, het eerste fantasy evenement dat ik in kostuum bezocht, weet ik zeker: dit wil ik vaker doen! Oberon is de perfecte gelegenheid om mijn elfenjurk en-oren weer uit de kast te halen. Dit jaar doe ik er een schepje bovenop: ik heb een tiara en een pruik besteld. HYPE!

Kom je ook alle prachtige kostuums bewonderen?

3. Een zelfgeschreven scène

Dit jaar meldde ik me aan samen met Marloes, een hele goede (o.a. studie- en D&D-)vriendin. Bezoekers rondleiden is leuk, maar samen een scène spelen leek ons nog leuker. Het leukste? De scène mogen we zelf bedenken en schrijven! We zijn bezig met het script en ik kan niet wachten om onze zelfgeschreven act te laten zien!

4. Magie

Elfen. Need to say more? Mijn fantasyhart gaat in ieder geval sneller kloppen als ik de magische sfeer van de voorstelling op me laat inwerken. Het Elfenrijk, middenin de Zoetermeerse natuur. De zang, dans en verhalen. De kostuums en de belichting. Een koel drankje in de trollenherberg op een zwoele zomeravond. Zie je het al voor je? Ja toch? (Zo niet, kijk dan even het filmpje hieronder.) Ik kan niet wachten!

Je kunt kaarten kopen via https://www.buytenpark.nl/.

Getagd , , , , , , ,

Over Kirsten

Kirsten | Kers | docent | classica | scare actor | bookdragon | amateur-musicalactrice | schakelbrommerrijder | chocoladeliefhebber | Dungeons and Dragons-nerd | kattenmens | fan van lijstjes | controlfreak |
Bekijk alle berichten van Kirsten →

1 gedachte over “Oberon keert terug! (editie 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *